haberler

Fakültemiz Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ‘Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü’ Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası'nın katkılarıyla yapılarak 2021-2022 Bahar Yarıyılı itibariyle Denizcilik alanında yapılan eğitimin hizmetine sunulacak olan Fakültemiz Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ‘Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü’ Açılış Töreni, birçok sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.

‘Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü‘ Açılış Töreni; Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi ÜSTÜN, Denizcilik Genel Müdürü Ünal BAYLAN, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih TAN, İMEAK Yönetim Kurulu Başkanı Tamer KIRAN ve eşi, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep DÜZGİT ve eşi, IMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyeleri; Taylan KALKAVAN, Burak AKARTAŞ, İMEAK DTO Meclis Başkan Yardımcısı Kaan TÜRKANTOS ve eşi, IMEAK DTO Eğitim Müdürü Vurgun KARAYEL, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer FEYZİOĞLU, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat KALAYCI, TÜRKKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Zafer AKBULUT, KTÜ DUİM Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Tosun, İZKABDER Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit AYKURT katılımlarıyla Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Muammer Dereli Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU konuşmasında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi adına, yapılan bu çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getirdi. İMEAK DTO’ya desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunarak bu tür projelerin önemine vurgu yaptı. Ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, bu tür etkinlikler içerisinde bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu, devlet desteği olmadan bağışlar ve çalışmalar sayesinde Üniversite bünyesine kazandırılan ‘Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü’nün yanı sıra bu tür projelerin devlet desteği alınarak daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Denizcilik Genel Müdürü Ünal BAYLAN ise Türk denizcilerinin dünyada talep gördüğünü ve bu durumdan dolayı gururlandıklarını söyleyerek 2026 yılında dünyada 90.000 vardiya zabiti açığı oluşacağını ve Türk denizcilerinin de büyük ölçüde bu durumdan faydalanabileceğini vurguladı ve konuşmasını simülasyona katkı veren İMEAK DTO’ya teşekkürlerini sunarak noktaladı.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü'nde verilen teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de büyük önem arz etmektedir. Bu süreçte, İMEAK DTO'nun katkılarıyla Muammer Dereli Yerleşkesi'nde geliştirilen ‘Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü’  bölüm öğrencilerinin öğrendikleri teorik bilgileri daha iyi bir şekilde pratiğe dökmesine olanak sağlayacaktır.

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi'nde halihazırda bulunan Köprüüstü Simülatörü, İMEAK DTO katkılarıyla dünya standartlarına uygun hale getirilerek Türkiye’deki en gelişmiş simülatör olarak Fakültemiz öğrencilerinin kullanımına sunuldu. 

Katılımcıların, öğrenciler ile bir araya gelerek simülasyonu deneyimlediği tören, teşekkür ve plaket takdimi ile sonlandırıldı.

 


04 Mart 2022